HOME  |   ADRES-CONTACT-LINKS |  VIERINGEN |   SACRAMENTEN  |   PREKEN |    CARITAS  |    BIDDEN   |   FOTO’S   |    PASTOR  |   HISTORIE |    KOREN

De koren in de Vredeskerk

Foto’s van de koren verwijderd ivm wet AVG

Het Koor van de Lieve Vrede

Het Koor van de Lieve Vrede is in 1996 opgericht door de huidige pastoor Pierre Valkering. Het werd daarmee, naast het Salve Regina en het Canticum Anglicum, het derde koor dat in de parochie zingt. Momenteel telt het koor 7 sopranen, 7 alten, 6 tenoren en 6 bassen. Daarmee zijn alle stemsoorten evenwichtig vertegenwoordigd. Sinds 2012 staat het koor onder de bezielende leiding van de Utrechtse dirigent Mark Walter(1992). Er wordt wekelijks gerepeteerd op donderdagavond van 19:45 tot 21:45 in de kerk of in de grote zaal van de pastorie. Ongeveer om de week verzorgt het koor de muziek in de zondagse hoogmis van elf uur. Michiel Mirck is de vaste organist/pianist.

Het koor legt zich voornamelijk toe op eigentijdse, meerstemmig Nederlandstalige kerkmuziek, met veel nadruk op composities van Antoine Oomen, Bernard Huijbers en Tom Löwenthal, meestal op teksten van Huub Oosterhuis.

Zing je graag? Aarzel niet om een paar keer met ons te komen repeteren op donderdagavond. Het koor kan altijd versterking gebruiken. Na een stemtest bij de dirigent kun je dan lid worden van het koor.

Contactpersoon: Suzette van Balen 06 29373342 of per email s.c.m.balen815@kpnmail.nl

Het Salve Reginakoor (opgericht in 1918)

Ons koor bestaat uit plm. 20 dames en heren en verzorgt regelmatig op zondag de Latijnse Hoogmis die om 11.00 uur begint. Ook zingen wij wel bij huwelijks-vieringen en uitvaarten. Het repertoire is klassiek.

Het Salve Reginakoor zoekt altijd enthousiaste mensen die van zingen houden. Zingt u ook graag, komt u dan eens vrijblijvend kennismaken op een repetitieavond. De repetities worden gehouden op maandag van 20.00 - 22.00 uur. Contactpersoon: Marianne Ketel, Telefoon: 020-6256245

Het Canticum Anglicum

Dit is een koor dat voornamelijk bestaat uit jonge mensen. Het koor heeft ongeveer 20 leden, verdeeld over vier stemgroepen. Men zingt eenmaal in de maand op zondag om 11 uur in de Vredeskerk. Daarnaast heeft het koor ook optredens elders. In de afgelopen jaren maakte het koor concerttours naar Cambridge en Kopenhagen. Het repertoire is voornamelijk Anglicaans. Zij hebben hun repetitieavond elke woensdag van 20.00 - 22.30 uur in de kerk. Contact: bestuur@canticumanglicum.nl