HOME  |   ADRES-CONTACT-LINKS |  VIERINGEN |   SACRAMENTEN  |   PREKEN |    CARITAS  |    BIDDEN   |   FOTO’S   |    PASTOR  |   HISTORIE |    KOREN

Familiemis

Terugkeer van de zaterdagse familieviering

Zoals in het artikeltje van het parochiebestuur in de vorige Vredesklok reeds is vermeld, is er een enquête gehouden onder de gezinnen met kinderen over de toekomst van de familieviering.  Naar aanleiding van de uitslag (veel belangstelling voor een  viering op zaterdagavond) is in een overleg met een aantal direct-betrokkenen op 7 december jl. is besloten een herstart te maken met de wekelijkse zaterdagse familieviering en wel op 6 januari van het nieuwe jaar, aanvang 18.30 uur. Voorlopig gaat echter de zondagse  familieviering ook nog gewoon door. De tijd zal leren of beide vieringen levensvatbaar zijn. EV

Doop, Eerste Communie, Vormsel

Zie verder de pagina Sacramenten.

Catechese-lessen voor kinderen

Vrijdagmiddagclub voor 8-12 jaar.

Untitled - 1.jpgJezus is geboren. Dat was het thema van de vrijdagmiddagclub voor kinderen van 8-12 jaar op 1 december. Dat wil zeggen, we hebben als voorbereiding op dat geboortefeest twee verhalen erover gelezen. Verhalen uit de Bijbel, die we ons hebben voorgesteld als een ‘grote boekenkast’. Op de onderste plank staan o.a. de vier evangelisten. Alleen Lucas en Mattheus vertellen over de geboorte van Jezus. Ze vullen elkaar aan. De oudste kinderen hadden al over het Romeinse Rijk gehoord. En ook over keizer Augustus, de volkstelling. Zo  kreeg het verhaal over de Heilige Familie een plek. Met behulp van een quiz vanaf groot scherm hebben we de verhalen nog eens samengevat. Het is  natuurlijk altijd spannend of alle vragen goed beantwoord waren. Tot slot versierden we een kaars, die als teken van het naderend Licht mee naar huis ging.

De volgende vrijdagmiddagclub is op 5 januari 2018. Voor meer middagen, zie de site en de info in het Vredesklokje.

Voor informatie kunt u mailen naar Vera Schneijderberg   vschn@hotmail.com

5 januari 2018            thema: drie koningen